Egenföretagare till 100%

Just nu händer det väldigt mycket både i arbete och privat, om snart två veckor slutar jag på Guava Sweden AB där jag arbetat i nästan ett och ett halvt år, för att istället satsa på mitt eget företag. Jag kommer därför från och med den 1 maj att sitta i ett eget litet kontor på IQube i Göteborg, skall bli MYCKET spännande!
Dessutom händer det nästan varje dag spännande saker med min lilla son som snart är fyra månader gammal, känns som att det var igår han föddes, han har börjat “prata” väldigt mycket den senaste tiden.

Då jag mycket snart kommer att leva (och försörja min familj) på mitt egenföretagande har jag börjat förbereda detta genom att dra igång en del nya projekt och pressar nästan dagligen ur mig nya sajter, vilket dock gör att kvaliteten blir lidande. Jag resonerar dock så att jag hellre satsar brett inom många olika områden och sedan detaljstuderar resultatet och vidareutvecklar de sajter där potentialen till ytterligare intäkter verkar vara god.
Ett av de senaste projekten är en grupp affiliatesajter inom hotell, sajterna baseras i dagsläget på produktfeeds ifrån Tradedoubler och jag har lagt ner en hel del tid på utvecklingen av kartfunktionaliteten i syfte att kunna återanvända detta till fler framtida projekt, förutom Boka-Hotellrum.se ligger vissa utvalda orter utplacerade på egna domäner, exempelvis billiga hotell i New York, hotell i Jönköping och Kalmar.

Ett annat spännande projekt som det också ligger en del fokus på är Båtutbildningar.se, där du som söker båtutbildningar, t ex till båtkörkort kan enkelt anmäla dig till kurser.

Har börjat titta mer och mer på att outsource:a vissa sysslor, har redan börjat anlita artikelförfattare för vissa projekt men funderar på möjligheterna att anlita någon för att utföra vissa simplare och tråkiga arbetsmoment, så som t ex katalogregistreringar (ja, det ger absolut en viss effekt fortfarande), men då vill man ju ha en svenskspråkig person som kan skriva länkbeskrivningar på ett bra sätt, annars hade man ju gärna lagt ut en sådan sak på indier t ex, någon som har erfarenhet av detta?

Carl-Gustav Öberg

Älskar skidåkning, matlagning, bodyhacking, bilkörning och företagande. VD för byrån Be Better Online.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *