2 dagar kvar

Yes, om två dagar slutar jag på Guava och sitter sedan på ett eget kontor hos IQube i Göteborg vid Chalmers Teknikpark, kliar i fingrarna redan, skall bli grymt skoj och utmanande att arbeta helt åt mig själv.

Jag har tusen olika idéer och tyvärr inte tillräckligt med tid för att genomföra ens en hundradel av alla den närmsta tiden. Jag har funderat mer och mer på att rikta in mig på att ta en projektledarroll i egna projekt och anlita folk (gärna indier) för att ta hand om vissa arbetsuppgifter, exempelvis design är ett område där jag känner mig totalt handikappad. Visst kan jag sätta ihop en sajt och arbeta fram en design, men jag kommer inte i närheten av vad en riktig webbdesigner kan göra, så det är absolut ett område som jag skall försöka hitta bra och gärna billiga affärspartners inom.

Nu när det skriks om svininfluensa i alla medier tänkte jag registrera lite domäner relaterat till det, har inga exakta planer på vad jag ska göra med dem än, men det blev i varje fall svininfluensa .eu/.org och .net samt svininfluensan .net och .org, någon var snabbare på att nappa .se och .com för de båda namnen. Har slängt upp en liten informationssajt på svininfluensan.net än så länge, får se vad som händer med de övriga.

Carl-Gustav Öberg

Älskar skidåkning, matlagning, bodyhacking, bilkörning och företagande. VD för byrån Be Better Online.

Du gillar kanske också...

5 svar

 1. Andreas Bard skriver:

  Spännade grejer! Ska bli intressant att följa din resa…

 2. Fadi skriver:

  Vad har hänt?? svininfluensan.net låg etta på Google.. nu är den avindexerad why? Jag var själv uppe med svininfluensan.com på placering 5 men tappade plötsligt samtidigt som du.

 3. Fadi skriver:

  vilken jäkla diktator g++gle är. En manuell genomgång låter ganska seriöst. kartkungen Teed http://www.sushikartan.se/ fick ju sina sidor avindexerade ett par dagar och då bad de om ursäkt och gav honom tillbaka sina fina placeringar. Iallafall jävligt svårt att bli avindexerad bara sådär, måste till mycket blackhat. Lycka till och hoppas att vi får tillbaka våra placeringar 🙂

 4. Carl-Gustav skriver:

  Ja, jag har lagt upp sajten på Google Webmaster tools och gjort en reinclusion request, får hoppas att det ger något. Tyvärr måste det inte till särskilt mycket blackhat-metoder för att få sajten avindexerad, i vårt fall och troligen även i Ted Valentins fall rör det sig om manuella bestraffningar och det känns som att de kan vara rätt godtyckliga.

 5. admin skriver:

  Fadi: Hade inte märkt något förrän du skrev det, måste ha hänt idag. Antar att Google har gjort en manuell genomgång av sökresultatet och ansett att sajterna inte höll måttet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *