Twitter, bloggy, Jaiku, Facebook, Blogg… varifrån kommer inspirationen?

Är det bara jag som känner att det ibland kan bli lite väl många informationskanaler som man helst bör nyttja när man informerar omvärlden om vad man håller på med? Nu är ju omvärlden förstås inte det minsta intresserad av om jag är på toaletten eller vad jag gjorde på lunchen, så egentligen kan jag väl lika gärna skippa allt vad Twitter, Bloggy och Jaiku heter, eller? Jag ser vissa människor som är väldigt aktiva på internet och kommunicerar mer eller mindre hela tiden allt möjligt och olika saker via olika kommunikationskanaler, helt plötsligt dyker ett blogginlägg upp och helt plötsligt uppdateras Twitter eller Bloggy. Jag känner att jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om, även om jag gärna skulle vilja nyttja alla dessa fancy och säkert jättebra kommunikationskanaler så har jag helt enkelt inte tillräckligt mycket vettigt att informera om.

Känner någon igen sig? Någon som har känt så här men som kommit över skrivkrampen och nu pressar ut Twitter-meddelanden? Hur gick det till?

Carl-Gustav Öberg

Älskar skidåkning, matlagning, bodyhacking, bilkörning och företagande. VD för byrån Be Better Online.

Du gillar kanske också...

3 svar

 1. Urban skriver:

  Om du inte vet vad du skall skriva om så är mitt tips att du inte skriver något alls.
  Att skriva något bara för att ”alla” andra gör det är väl kanske inte ett sätt att skapa kvalitet. Utan enbart bidra till att bruset ökar på Internet. Tänk på din bloggpost här http://www.carl-gustav.se/2008/06/sajter-som-faktiskt-tillfor-nagot-till-anvandaren.html

 2. Carl-Gustav skriver:

  Visst har du rätt i det Urban, absolut.
  Angående bloggposten du länkade till så torde det framgå ganska tydligt att den inte var skriven för att tillföra kvalitetsmaterial till webben 😉 Den och alla andra gamla bloggposter var överförd ifrån min tidigare rätt spammiga blogg på seonytt.blogspot.com då jag tänkte gå över till att blogga här helt och hållet istället (och då fokusera mer på kvalitet), men efter ditt påpekande har jag nog insett att det är vettigare att låta alla sådana inlägg ligga kvar på den gamla adressen och bara lägga upp nya inlägg här, således är det inlägget och alla andra gamla borttagna.

 3. Urban skriver:

  Låter som en bra lösning. Jag har min blogg här i signaturen som en lite mera ”brusblogg”. Försöker hålla den andra (i signaturen i inlägget ovanför) mer till ämnet SEO. Blir lite irriterad själv när man ramlar in på bloggar som skall handla om SEO och det ämnesområdet när det finns massa orelevanta filmer från YouTube och allt annat som inte alls har med saken att göra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *