Den årliga återfödelsen

Så var det dags igen. Lika säkert som att julgranen skall kastas ut i januari (även om jag helst skippar julgran) så får jag ett blogg-ryck, som sedan dör ut ganska snabbt när verkligheten sliter tag i en. Förra året var uppvaknandet ganska ambitiöst, troligen triggat av dåligt väder ett par dagar på en fransk alptopp. Denna gång är situationen nästan densamma – dåligt väder och utomlands. Är på bröllopsresa med min nyblivna hustru Josefin, på ön Praslin i Seychellerna. Det är regnperiod här nu, vilket gör att vi får en hel del tid för bloggande – dessutom passar det bra, för så fort solen kommer fram lyckas vi bli brända och behöver hålla oss inomhus ett tag.

Bloggen har fått sig en ordentlig översyn, vilket mest är en effekt av att Josefin tjatat om att jag borde blogga – vilket jag vill, men gärna drar mig för att göra. Så i tre dagar nu har jag ägnat regniga perioder åt att leta efter och byta WordPress-tema, samt ändra på det så jag blir nöjd (vilket man uppenbarligen kan ägna hur mycket tid som helst åt). När jag nu börjar bli rätt så nöjd och ägnat tre dagar åt bloggen utan att skriva ett blogginlägg, får jag nog ta mig i kragen…

Förra året skrev jag ett långt blogginlägg om vad som hänt i mitt liv sedan jag senast bloggade, och eftersom det ändå gått ett bra tag tänkte jag göra något liknande – men mer kortfattat (är tanken i alla fall).

På den professionella fronten har jag under 2013 gått ifrån att fokusera primärt på Mobilglas till att åter fokusera helt och hållet på Be Better Online, där jag återgått till rollen som VD. Det finns många orsaker till det, bland annat var det nog aldrig riktigt realistiskt att släppa taget helt om BBO – jag har nog för mycket åsikter och idéer kring den verksamheten för att vara passiv där. Mobilglas har under året gått ifrån att vara en riktigt lovande raket till en lite trögare häst – mycket på grund av hur en del stora försäkringsbolag ser på mobilt arbete med bilglas. Samtidigt har mycket av det jag kunde bidra med i Mobilglas blivit gjort, bolaget har nu en grym infrastruktur hela vägen från marknadsföring/sälj till utförande av arbeten och ekonomisk administration – genom egenutvecklade system för bokning/prisförfrågan/kundtjänststöd och orderhantering/uppdrag/utförande samt kortbetalning/fakturering/ekonomi. Idag har Mobilglas fyra anställda bilglasmästare i Skåne, Västsverige och Stockholm – och framöver ser det ut som att vi kan växa vidare. Potentialen har dock huggits ned en hel del då ett par stora försäkringsbolag tackat nej till att låta deras försäkringstagare anlita oss, på lång sikt tror jag dock att det kan komma att förändras – genom att vi fortsatt visar att vi gör minst lika bra jobb som våra mer stillasittande konkurrenter och har ett starkt stöd av de slutkunder som verkligen vill anlita oss. Hur som helst har jag switchat över mitt primära fokus till Be Better Online, som under 2013 hade det lite trögare på våren – då vi internt lade mycket fokus på att lägga grunden för fortsatt tillväxt genom bättre processer, bättre intern kommunikation och bättre gemensamt material. Framåt hösten fick vi ordentligt med vind i seglen, och alla har sedan dess haft rätt så fullt upp – jag tror inte vi haft en så intensiv höst och vinter tidigare som det nu varit. Vi fick in många nya spännande kunduppdrag, i flera fall med större engagemang och omfattning än vi någonsin drivit tidigare – och förstärkte personalstyrkan med fyra personer för att hinna med att leverera. Under hösten släppte vi även en ny webbplats, den tidigare kändes inte riktigt som en passande kostym för oss – nu känns det mer som en riktigt välsydd frack (som vi på senare dagar fått en del nomineringar i diverse design/CSS-tävlingar online för). Det finns massor mer att berätta om vad som har hänt och händer nu på Be Better Online, men jag sparar det till senare inlägg! 🙂 Kortfattat kan man säga att vi har en helsikes medvind just nu, och för ett bolag som tidigare (ungefärligen) dubblat omsättningen år för år – så är jag mycket nyfiken på vad det här innebär på ett eller ett par års sikt.

På det personliga planet har 2013 varit ett av mina bästa år någonsin, det började med en härlig resa till Avoriaz med ett gäng vänner och sedan en vecka på samma ställe med Josefin – där vi förlovade oss. När vi förlovade oss var vi fast beslutna att gifta oss inom ett år, och ganska snart klarnade det att det var på nyårsafton vi ville göra det. Så förutom att mycket tid under året gått till att planera bröllopet har jag även hunnit med en resa till Beijing med Yamondo för BBOs räkning, en härlig roadtrip med Josefin till Berlin och vidare till södra Tyskland med Porschen (som jag sålde sedan, det är tydligen rätt dyrt att gifta sig), en grym resa till Prag med Josefin och en härlig vistelse på Gotland i slutet av sommaren. Därefter en grym resa till New York med YEoS, vilket var galet bra – kommer definitivt åka tillbaka till New York så snart som möjligt. Min son Marcus har under året vuxit i en rasande takt, det går inte att räkna hur många gånger man blir stolt och glad över vilken fin kille det är. Året avslutades med vårt bröllop, något min älskade nyblivna fru har en hel serie blogginlägg om – så jag gör nog bäst i att hänvisa dit. Bröllopet var nog faktiskt det häftigaste jag varit med om, och det känns helt overkligt när man tänker tillbaka på vilken fantastisk dag det var – framför allt känner jag en djup tacksamhet till alla fina vänner och släktingar för allt de gjorde för att göra dagen så fantastisk.

Jag har en massa ambitioner om saker att blogga om nu, skall jag vara realistisk så kommer bloggandet 2014 också att dö ut när jag känner att jag inte kan prioritera det – det är helt klart lättare när jag officiellt har semester och därmed kan strunta i de flesta mail som trillar in för några veckor. Hur som helst känner jag en stark vilja att blogga om politik, vet dock inte riktigt varför – har aldrig skrivit något politiskt innan, men känner att det finns en hel del som borde förändras i Sverige. Kanske är det en ny yrkesmässig bana? Vi får se!

Carl-Gustav Öberg

Älskar skidåkning, matlagning, bodyhacking, bilkörning och företagande. VD för byrån Be Better Online.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Viktor skriver:

    Gillar att du bloggar och ger tummen upp! Mest intressant är det att läsa om företaget. Keep on doing it!

    Ert bröllop var grymt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *