Kvalificerat Google-proffs ;)

Förutom att ha sprungit på några kundbesök under dagen har jag hunnit genomföra testerna för Google Analytics Individual Qualification (IQ) och Google Advertising Professional (Adwords), något jag tänkt göra ett par dagar men skjutit upp. Jag trodde faktiskt att det skulle vara ganska avancerat, men jag chansade och genomgick inte det utbildningsmaterial de har för de olika testerna utan hoppades på att min erfarenhet av deras verktyg skulle räcka, vilket det gjorde med råge. Jag gjorde dock en miss att jag innan testet bytte Adwords-MCC-konto för det konto jag använder för min egen användning av Google Adwords. Således gjorde jag testet för ett helt nytt MCC-konto, och för att få titulera sig som Google Advertising Professional finns det ett par andra krav förutom att ha klarat av testet som gör att jag måste vänta ett par månader innan jag kan titulera mig som detta, vilket jag inte hade behövt om jag bara använt mitt gamla MCC-konto. Men men, detta känns ganska oviktigt, räknar inte med att detta ska generera någon business, gjorde det mest för skoj skull 🙂

Google Analytics Individual Qualification

För mitt bolag händer det en hel del kul, nu har jag snart arbetat heltid i två månader med mitt företag och jag kan inte säga annat än att det faktiskt går riktigt bra! Är i processen att byta bolagsnamn också, har aldrig varit riktigt nöjd med namnet “Innowebb”, så jag har i samarbete med en reklambyrå tagit fram ett nytt namn som jag faktiskt är väldigt nöjd med, nu återstår att invänta Bolagsverkets hanterande av namnbytet, hoppas kunna presentera det nya namnet snart!

Carl-Gustav Öberg

Älskar skidåkning, matlagning, bodyhacking, bilkörning och företagande. VD för byrån Be Better Online.

Du gillar kanske också...

4 svar

 1. Daniel Ford skriver:

  Grattis! Har också tänkt göra GA IQ-testet men inte fått tummen ur ännu. Vad blev resultatet?

 2. Carl-Gustav skriver:

  Hmm, jag minns inte exakt, men jag tror det var typ 85-90% rätt, kravet låg på 75% har jag för mig.

 3. Daniel Ford skriver:

  @Carl-Gustav oki, Ewald fick 100% men det är kanske inte helt förvånande. Det blir förmodligen hela gänget som gör testet samtidigt, UK snittade tydligen på 99,3% och det vill man ju slå 😉

 4. Carl-Gustav skriver:

  Hehe okej 😉 Ja, det är ju inte så förvånande! Kan bli svårt att knäcka 99,3% som grupp, så lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *